New York

Ikimuistoinen New Yorkin matka on takana. Muutama päivä ehdittiin nauttia suurkaupungin vilkkaasta tunnelmasta. Mistäkähän sitä alottaisi? Kuvia tulee tässä jonkin verran!

Ensimmäisenä päivänä ihastelimme Times Squaren tunnelmaa, kävimme illallistamassa Hard Rockissa, maan tyyliin hampurilaisella tietenkin 🙂 Hotellimme oli aivan Times Squaren nurkilla, aivan loistava sijainti siis! Kaupungin äänet kuuluivat kaikkialla, ambulanssien, polisiiautojen, ihmisten ja liikenteen ääniä. Isoja valotauluja jokapuolella, kiireisiä ihmisiä tungoksessa, toinen toistaan korkeimpia pilvenpiirtäjiä! Kyllä, tämä näkymä oli yhtä hieno ja mahtipontinen kun olin sen kuvitellut olevan.

Kadut olivat täynnä erilaisia kauppoja, vaate-, ruoka-, kosmetiikkakauppoja, kahviloita, ravintoloita..jne. Ihan mitä vaan voit kuvitella! Keltaisia takseja jokapuolella, ihimisiä menossa kyytin tai hyppäämäässä ostoksineen pois kyydistä.

Uusi päivä, ihana aamu! Aamupalalle lähikahvilaan. Ostimme 4 päivän liput sightseeing New York kiertoajeluille. Kävimme downtown kierrokksen heti saman tien, pysähtyen välillä ostoksille ja syömään. Illalla menimme illallisen jälkeen Mamma Mia musikaaliin, aivan huikea elämys!!

Sitten Woodburyyn, outlet myymälöiden maailmaan. Yli kaksisataa myymälää! Ralph Lauren, Hilfiger, Kors, Lacoste, Levis, Calvin Klein…jne..Päivä vierähti hyvin nopeaa, naisten paratiisi! Löytyi kotiin viemisiä ja itselle myös jotakin kivaa. Hintataso oli näissä outlet myymälöissä pienoinen pettymys, samoja tuotteita sai samalla hintaa (normaalihintaisena) muualta. Illalla kävimme Little Italyssä illallistamassa, illallisen jälkeen Rockwell Centeriin katsomaan miltä kaupunki näyttää 70 kerroksesta. Huoh, upealta!!

Neljännen päivän aloitimme aamulenkillä Central Parkkiin. Ilma oli ihanan aurinkoinen! Ei tarvitsisi varmaan edes mainita, että tämän aamun lenkkimaisemat olivat mitä upeimmat! Aamuisilla kaduilla olivat ihmiset menossa töihin, kuka mihinkin, yritin nappailla kännykameralla kuvia, tunnelmia aamuisesta Manhattanista. Nautimme aamiaisen hotellihuoneessa lenkin jälkeen ja taas olimme valmiina uuteen päivään.

Kävimme jälleen Sightseeing ajelulla, tälläkertaa vuorossa uptown kierros. Paljon oli nähtävää ja ihmeteltävää matkan varrella. Illalla menimme katsomaan toisen musikaalin, Jersey Boysin ja sen jälkeen illallistimme hotellimme lähellä, Joe Allen nimisessä iihanassa ravintolassa. Ruoka oli täällä reissun parasta!

Viimeinen aamupäivä vielä kulutettiin ostoksia tehden mm. Macy´sksellä. Banana Republicilta löytyi iiihania paitoja.

Paljon jäi vielä nähtävää ja koettavaa, varmasti tulen palaamaan uudestaan! Jokaisessa kaupungissa on omanlaisensa tunnelma, joistain pitää, toisesta taas ei. Pidin New Yorkin tunnelmasta, paljon. New Yorkissa ihmiset olivat ystävällisiä ja  auttavaisia. Ihmisiä tulee erilaisista taustoista, on eri värisiä, eri kielisiä, eri uskontoisia, kaikki sulautuvat toinen toistensa joukkoon.